dinsdag 23 januari 2018

Van de boekenplank (2): Dichterbij

Dit is één van onze favoriete boeken: Dichterbij. Geschreven door Maarten en Mariska Dijkstra. 


 Vorig jaar heb ik het 'ons' cadeau gedaan. Een boek om elkaar nog beter te leren kennen. Wat een mooie gesprekken hebben we al naar aanleiding van dit boek gehad. En ook ken je elkaar al 10 jaar, toch zijn sommige antwoorden nog zo verrassend. O ja, en we hebben ook de meest felle discussies gehad...

In dit boek staat voor iedere dag een vraag om elkaar beter te leren kennen, daaronder kun je afzonderlijk van elkaar een antwoord schrijven. De vragen zijn er in 7 categorieën en er achter heb ik een voorbeeldvraag uit die categorie neergezet:
 • Kerk en geloof (Hoe getuigend ben je in je leven?)
 • Lichaam en geest (Hoe zou je het liefst wakker worden gemaakt?)
 • Relaties en opvoeding (Met welke vriend of vriendin van de ander heb je moeite?)
 • Vrije tijd en ontspanning (Hoe vier je het liefst je verjaardag?)
 • Verleden en toekomst (Waarvoor ben je je ouders dankbaar?)
 • Huis en werk (Hoe goed ben je in opruimen?)
 • Jij en de maatschappij (Welke verslavingen heb je?)
Dit boek pakken we er regelmatig bij als we 's avonds op de bank nog even wat drinken. Heel vaak in het weekend. Eerlijk gezegd: we hebben dit boek een jaar, maar we zijn nog niet eens op de helft van het boek. Het lijkt me trouwens ook leuk om iedere dag onder het avondeten een vraag te behandelen. Maar aangezien we nu pleegouders zijn gaat er veel aandacht naar onze uk. Trouwens, we hebben dit boek ook wel eens samen met vrienden erbij gepakt. Dan heb je ook eens gesprekken die niet gaan over onze opvoeding of werk. 

Boek is trouwens erg geschikt om als cadeau te geven aan bijvoorbeeld een kersvers bruidspaar. Of doe hem net als wij: een cadeautje voor onszelf :)

UPDATE:
Een foto van de binnenkant:


3 opmerkingen:

 1. Dank je voor het schrijven. Zijn de hoofdstukken erg lang? Zijn ze onderverdeeld onder kopjes ofzo. Daar ben ik erg benieuwd naar. Misschien kan ik het kopen voor als we zoveel jaar getrouwd zijn volgende maand. DV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi! Dat is een goeie... Ik had eigenlijk een foto moeten maken van de binnenkant (kan ik misschien alsnog doen). Per bladzij zie je eerst de datum staan, dan een vraag en daaronder lijnen waarop je zowel als man of als vrouw je antwoord erbij kunt schrijven. Het zijn geen hoofdstukken, maar eigenlijk 365 bladzijden met op iedere bladzijde een vraag.

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee! Echt iets om te gebruiken tijdens een date night. Soms wel fijn om eens dieper over een onderwerp te praten. Een keer wat anders dan de dagelijkse beslommeringen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen