Aantal dingen vooraf:
- Neem de maten niet al te serieus. Ik vond het erg lastig om te bepalen hoeveel olijfolie, kruiden en zout ik gebruik. Ik doe het echt op gevoel. Experimenteer zelf voor het beste resultaat!
- Mocht je een oven hebben met hete lucht functie hebben dan heeft dit de absolute voorkeur. Maakt de aardappeltjes echt krokanter en ze zijn sneller gaar.
- Qua aardappels gebruik ik altijd frietaardappelen. Van die grote bonken. Vooral als ze al wat oud en verrimpeld zijn, zijn ze uit de oven heerlijk!
Ingrediënten:
- ongeveer 800 gram aardappelen
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels bloem
Werkwijze:
1. Schil de aardappels, snij ze in blokjes, was ze en dep ze droog met een theedoek.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht, heeft de voorkeur) of 210 graden voor een elektrische oven (boven- en onderwarmte)
3. Doe de aardappelblokjes in een grote schaal en giet er wat olijfolie over en meng door de aardappelblokjes heen.
4. Daarna de paprikapoeder, oregano en zout en meng de boel weer door elkaar
5. Tenslotte strooi je er wat bloem overheen (dit kun je op zich ook weg laten, maar geeft een extra knapperig resultaat) en roer het geheel voor de laatste keer goed door.
6. Verspreid de aardappelblokjes over de bakplaat (met voorkeur zonder bakpapier!) en zorg dat ze niet te veel tegen elkaar aanliggen.
7. Ze hebben ongeveer 30-45 minuten oventijd nodig. Tussendoor een keertje omhusselen.
8. Eet smakelijk!
Voor ze de oven ingaan |
En krokant er weer uit! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten