vrijdag 13 april 2018

Escaperoom voor de liefde

Wat betreft het huwelijk las ik laatst het volgende:
Plan een avond per week samen, per maand een dag en per jaar een weekend 
Die avond per week is voor ons niet lastig, we plannen hem vaak zelfs niet eens. Maar zomaar een dag of zelfs een weekend weggaan dat is een lastiger verhaal. Toen Sam nog niet bij ons woonde hadden we alle tijd samen. Maar toen Sam bij ons kwam wonen zaten we, zeker de eerste tijd, vast aan huis. Zo langzamerhand laten we hem steeds wat meer los. En dat gaat, zolang het stapje voor stapje gebeurd, prima. Dus laten we zeggen dat wij per jaar een dagje en soms zelfs een nachtje met z'n tweeën weggaan. 

Pas hadden we een dagje weg gepland. Datum stond vast. Maar wat gingen we doen? Op de blog van Gerben las ik over de escaperoom voor de liefde. Altijd samen blijven spelen. En ik was gewoon puur nieuwsgierig, heel nieuwsgierig. Leon en ik hebben samen de site van deze escaperoom goed bekeken. En besloten: we gaan het gewoon proberen. 


De escaperoom is eigenlijk geen echte escaperoom. Hij werkt namelijk andersom. Je krijgt na aanmelding een week van te voren een soort van raadsel waar een code in verwerkt is waarmee je de escaperoom binnen kan komen. Daarna ben ik je helemaal met z'n tweetjes in de escaperoom. Oftwel een mooi oud huis. En dan begint het spelen.

Er zijn allemaal verschillende ruimtes en in iedere ruimte is er wel wat te doen. De ene ruimte sprak ons meer aan dan de andere ruimte. Je bent 3 uur lang in dat huis, en hoe lang je in een ruimte bent bepaal jezelf. Je bent er echt helemaal vrij in en dat is heel erg leuk. 

Eerlijk is eerlijk...op de dag dat we er naar toe zouden gaan vond ik het behoorlijk spannend. Dit was zo buiten onze comfortzone, voor ons allebei. Maar we zouden het SAMEN gaan doen. 

Dat het buiten onze comfortzone was, dat klopte. Je gaat een totaal andere wereld in. De wereld met z'n tweetjes, maar ook voel je je weer een beetje kind worden. Je mag alles aanraken, proberen en ontdekken. In plaats van serieus papa of mama te zijn ga je daar zelf even samen gek doen en lachen. Besef van tijd was ik ook helemaal kwijt. Ik was er echt even helemaal uit samen met Leon. En ook echt samen (in een onbekend huis), je ziet helemaal niemand en je bepaalt samen wat en hoe je iets gaat doen. 

Dus...mocht je ook eens samen weg gaan en eens een keer heel wat anders willen doen; dan is dit een heel leuk idee! De escaperoom is in Geertruidenberg, een mooi en oud stadje dichtbij de Biesbosch. Dus er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om de dag verder in te vullen. 

Om je alvast een kijkje te geven in de escaperoom vind je op Youtube een filmpje over de escaperoom. De ruimtes waarin wij geweest zijn zie je terug in het filmpje. Wij hebben trouwens de Cupido-route gekozen, maar er is ook nog een Casanova-route. Wellicht een idee voor een andere keer. 


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat jullie dit hebben ondernomen. Klinkt als een gezellig uitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit van gehoord! Lijkt me erg leuk! Weer eens wat anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Rianne Zo kom je je eigen creatie ook nog eens tegen :-) Wat een ontzettend leuke beschrijving. Ik heb ervan genoten dat jullie het zo beleefd hebben.
  Onlangs heb ik ook nog een overnachting gecreërd. Als je mij een mailtje stuurt dan zou ik graag deze willen aanbieden als dankje voor de mooie beschrijving op je blog. Met plezier Coleta namens Altijd Blijven Spelen

  BeantwoordenVerwijderen