vrijdag 23 februari 2018

Favoriete prentenboeken van Sam

Wij hebben een geweldige mooie bibliotheek. De prentenboeken staan bijvoorbeeld in grote rekken op kleur gesorteerd. Er is een voorleesbank in een halve cirkel, met daarboven allemaal prentenboeken. Een knalroze mega voorleesstoel. En niet te vergeten een Pluk van de Pettefletkraanwagentje. 

Voor Sam en mij is het iedere week een feestje om er naar toe te gaan. We plannen er echt tijd voor in. Want in onze bieb is ruimte genoeg om samen een boekje te lezen. Als ik uitgebreid boeken wil uitzoeken voor mezelf ga ik trouwens 's avonds zonder Sam. 

Sam is dol op (voor)lezen. Hij slurpt de informatie uit de boekjes als een spons op. Kan ook maandenlang de inhoud van het boekje onthouden tot op de onnozelste details. 

Bepaalde boeken slaan bij Sam erg aan. Dus vaak zoek ik op die series boeken voor hem uit. 

De serie van Bobbi

Boekjes waarvan de rechterbladzijde een plaatje staat en linkerbladzijde een tekst van 4 regels op rijm. Over allerlei thema's die een peuter aanspreken. Sam maakt vaak de regels af terwijl we voorlezen. Serie van Kikker

De boeken van Kikker zijn sterk in het overbrengen van sociale vaardigheden. Er zijn boeken van Kikker die meer voor oudere kinderen zijn. De kartonnen boekjes zijn eenvoudiger en geschikt voor peuters. 
Serie van Gonnie en vriendjes

Hele simpele boekjes. Eenvoudige tekening en vaak maar één zinnetje per bladzijde. Maar Sam is er dol op! Boekjes zijn vaak van karton waardoor hij ze ook zelf kan lezen zonder dat er meteen een bladzijde kreukt. 
Boekjes van Thomas

Ontzettend leuke boekjes. Op rijm en iedere keer staat er hetzelfde rijmpje onderaan de bladzijde. Heerlijk, wat kan een peuter genieten van herhaling. Nog niet alle boekjes zijn voor Sam geschikt. Maar 'Thomas toch!', daar heeft hij van gesmuld!
Serie van Bas

Hele leuke tekeningen. Telkens 4 regels op iedere bladzijde, op rijm. Thema's spreken Sam heel erg aan. Zelf vind ik het ook fijne boekjes om voor te lezen. 
Welke favoriet had/heeft jouw peuter?

2 opmerkingen:

  1. De boeken over kikker waren hier echt favoriet hoor! Maar ook zoek-boeken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja! Sinds van de week begint hij die ook leuk te vinden (vraagt enige concentratie van een kind, en dat had hij tot op heden nog niet echt)

      Verwijderen