dinsdag 6 februari 2018

Een liefdevol gebaar gevraagd...

Er zijn bijzondere momenten in mijn leven. Momenten waarop je op de bergtoppen van geluk fladdert of juist van die momenten waarop je met tranen in je ogen door het donkerste dal loopt. Dat zijn vaak momenten waarop er kaarten in je brievenbus liggen. Ik heb die liefdevolle gebaren zo gewaardeerd...

Een kaart. Het kost je geen kapitaal en het kost je geen uren tijd maar kan een groots effect hebben. Kaartjes die soms op het juiste moment binnenkomen. Ik schreef er vandaag eentje en deed hem meteen op de post. Het kostte mij een minuutje tijd en een postzegel. Ik hoop dat de kaart iemand blij mag maken en hoop mag geven voor de toekomst. Vandaag een actie in de schijnwerpers die geen uren tijd nog euro's van je vraagt, maar alleen maar een liefdevol gebaar. Stuur een kaart aan iemand die je niet kent, maar waar je wel van weet dat die in een hele moeilijke situatie zit. Stuur een kaart aan iemand die (misschien al jaren) in een AZC leeft. Iemand die ver van huis is, soms beelden op het netvlies heeft staan die niemand wil zien, iemand die heimwee heeft naar huis en naar zijn/haar familie. Draag diegene een warm hart toe! Het gaat super simpel. Klik op deze link en vul je gegevens in. Je krijgt een kaart van Vluchtelingenwerk thuisgestuurd waarop je een boodschap (het hoeft geen lang verhaal te zijn, het gebaar van een kaart alleen al kan iemand zo goed doen) kunt schrijven voor een vluchteling. Vervolgens stuur je de kaart weer terug naar Vluchtelingenwerk en die zorgen ervoor dat jouw kaart bij een vluchteling terecht komt. Uit liefde iemand een warm hart toe dragen! Ik hoop dat je ook een kaart schrijft. 

1 opmerking:

  1. Wat een leuke actie. Wat goed dat je hierover schrijft. Ik heb jaren als vrijwilliger gewerkt voor Vluchtelingenwerk. Een fijne organisatie, ook voor de vrijwilligers. Ik gaf gastlessen op scholen.

    BeantwoordenVerwijderen