dinsdag 30 oktober 2018

Mokkacake met walnoten

Weinig tijd en toch iets lekkers bij de koffie? Dit cake-recept is voor jou!
Ik maak deze cake vaak als ik een vol programma heb. Het beslag is namelijk zo klaar.



Het zakje oploskoffie wat ik gebruik ziet er zo uit. Al een paar jaar achter elkaar zitten er zakjes oploskoffie in zijn kerstpakket. We zijn geen koffieleuten en gebruiken ze anders niet. 



Ingrediënten:
- 200 gram boter
- zakje oploskoffie (of 4 theelepels oploskoffie)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram suiker
- theelepel bakpoeder
- 4 eieren
- flinke hand walnoten

Werkwijze:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Smelt de boter in een pan. 
3. Vet je cakeblik in en verdeel de walnoten op de bodem van het blik. 
4. Als de boter gesmolten is voeg je de oploskoffie toe en roer je goed.  
5. Voeg alle ingrediënten (behalve de walnoten) bij elkaar en mix goed door elkaar. 
6. Verdeel het beslag over het cakeblik en zet voor ongeveer 60 minuten in de oven. 
7. Eet smakelijk!



3 opmerkingen: