vrijdag 10 mei 2019

Bereslim

Ken jij Bereslim al?


Ik ben er via de bibliotheek mee in aanraking gekomen. Bij ons in de bieb staat namelijk een tafeltje, stoeltje en schermpje van Bereslim. Bereslim zijn voorgelezen prentenboeken met schermpje. Sam is er dol op. 

Bereslim is bedoeld om de woordenschat en taalontwikkeling bij kinderen te bevorderen. Door bijvoorbeeld prentenboeken 'voor te lezen'. Bereslim heeft materiaal voor scholen, peuterspeelzalen, bibliotheken maar ook voor thuis. 

Het goede nieuws is dat je Bereslim ook thuis kunt gebruiken. Ik vind dit net iets fijner werken dan een filmpje. Naast de voorgelezen prentenboeken is er ook een 'begrijpend luisteren versie'. Hier wordt het prentenboek nog een keertje voorgelezen, maar tussendoor worden er vragen gesteld aan de luisteraar. Eigenlijk de voorloper van begrijpend lezen. 

Bereslim is ongeveer vanaf 3 jaar. De vragen beantwoorden vindt Sam nog vrij lastig en daar heeft hij hulp bij nodig (zeker als je de muis van de computer moet gebruiken). Er zit voor hem dus nog uitdaging genoeg in. De prentenboeken die worden gebruikt zijn heel variabel. Balotje, Dikkie Dik, Rupsje Nooitgenoeg, etc. Er zijn 32 prentenboeken waar je uit kunt kiezen. Er zijn een aantal prentenboeken die ik liever eerst zelf bekijk en beluister voordat Sam daarmee aan de slag mag. Tot nu toe beluistert Sam het liefst 10 keer dezelfde (en dat het liefst achter elkaar). 

Maar hoe kun je dit thuis gebruiken?

Ga naar www.bereslim.nl 


 Rechtsboven zie je een knop 'biebactie', klik daarop

Je komt dan op een ander scherm terecht, klik dan op 'actiecode aanvragen'. 


Er wordt dan gevraagd van welke bibliotheek je lid bent (volgens mij doen alle openbare bibliotheken hieraan mee), alleen plaatsnaam intypen is al voldoende. 

Je krijgt hier een code die je 21 dagen kunt gebruiken, daarna kun je een nieuwe actiecode aanvragen. Log in. 

Je komt daarna op het scherm waar je prentenboeken kunt aanklikken. 


Dit tekentje betekent 'begrijpend luisteren versie'

4 opmerkingen:

  1. Dit gaan we ook eens proberen.
    Ken het idd wel vanuit de bieb. Als ze mee gaan is dit het enige wat ze. oen..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Herkenbaar. In die tijd kan ik zelf even boeken voor mezelf zoeken. We hebben afgesproken dat we daarna samen boeken voor hem zoeken.

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen