vrijdag 15 februari 2019

Bokkenpootjestiramisu

Heb je de mandarijnentiramisu al geprobeerd? Die is lekker fris van smaak. 
Maar vandaag heb ik nog een variant op tiramisu, namelijk met bokkenpootjes. Die koekjes zijn zo ontzettend lekker! Deze tiramisu is makkelijk te maken, maar voor het lekkere moet het een tijdje in de koelkast staan. Enne...zwangeren, kleine kinderen, jong en oud: iedereen mag ervan meesmullen!

Om de tiramisu te maken gebruik ik een ovenschaal. Maar een cakeblik of taartvorm kan natuurlijk ook prima. 






Ingrediënten:
- 1,5 pak bokkenpootjes
- 250 gram mascarpone
- kopje koffie
- 250 gram slagroom
- 3 eetlepels suiker
- stukje pure chocola

Werkwijze:
1. Zet een kopje koffie en laat in een diep bord afkoelen.

2. Klop de slagroom met twee eetlepels suiker stijf.
3. In een andere kom roer je de andere eetlepel suiker door de mascarpone. Als je even roert word het een mooi mengsel. 
4. Voeg bij de mascarpone 2 eetlepels slagroom en 2 eetlepels afgekoelde koffie en roer goed door. 
5. Halveer de bokkenpootjes en doop ze in de afgekoelde koffie. Maak hiermee de eerste laag van de tiramisu in je ovenschaal. 

6. Hier bovenop verdeel je het mascarponemengsel



7. Dan weer een laag met gehalveerde bokkenpootjes die je in de koffie hebt gedoopt. 
8. Verdeel daarover de rest van de slagroom. 
9. Met een dunschiller 'schilde' ik de chocolade, zodat ik kleine chocoladekruimeltjes kreeg. Maar hagelslag of cacao kan natuurlijk ook. 
10. Laat een paar uur in de koelkast staan. Zo trekken de smaken er goed in en worden de bokkenpootjes zachter. Eet smakelijk! En pas op je vingers...:)

Dit recept is een combinatie van mijn favoriete tiramisu en dit recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten