vrijdag 4 september 2020

Bramencake (koemelkvrij)

De keuken is mijn favoriete plek in huis. Want van koken en bakken krijg ik de broodnodige nieuwe energie. En dat ik af en toe een nieuw recept creëer is een heerlijke bijzaak. Ik hou ervan om mijn successen te delen met anderen. Hopelijk vinden jullie dit niet erg.

Deze cake is luchtig, simpel en snel gemaakt én koemelkvrij. Ik maakte hem met bramen, maar natuurlijk kun je hem ook maken met ander (diepvries)fruit, zoals frambozen of aardbeien. Je kunt er fijn van delen, ik haal er 16-20 stukken uit. 
 
 
 
 
Ingrediënten:
200 gram margarine
150 gram suiker
4 eieren
200 gram bloem 
7 gram bakpoeder
150 gram bramen (of andere vruchten)
poedersuiker 

Werkwijze:
1. Verwarm de oven op 160 graden (hetelucht) en bekleed een vierkant bakblik (ongev.20x20cm) met bakpapier. (Een springvorm van 20 cm doorsnee kan ook)
2. Margarine en suiker in een kom mixen tot een luchtig geheel (en dat duurt niet lang).
3. Voeg al mixend één voor één de eieren toe.
4. Zeef boven de kom de bloem en bakpoeder en spatel dit door het boter-suikermengsel heen. 
5. Verdeel het mengsel in de bakvorm en daarover de bramen. Druk de bramen iets in het beslag. 
6. Zet voor 30 minuten in de oven 
7. Als de cake afgekoeld is snij je hem in 16 of 20 stukjes en bestrooi met poedersuiker.
 
Eet smakelijk! Ik hoop dat je net zo geniet van deze cake als mijn gezin dat doet!

1 opmerking: