dinsdag 28 november 2017

Over mij

Hoi!

Leuk dat je een kijkje op mijn blog neemt. Ik ben Rianne (28). Getrouwd met Leon. Samen zijn we de pleegouders van Sam. Sam is 2,5 jaar en al 1,5 jaar in ons hart en huis. Ik ben fulltime pleegmoeder geworden sinds Sam bij ons is komen wonen. 

Heel veel andere blogs van mama’s hebben me ge├»nspireerd en bemoedigd in de afgelopen 1,5 jaar. Ondertussen begon het te kriebelen om zelf ook te gaan schrijven over mijn leven van alle dag. Over pleegzorg en de weg er naar toe heb ik eerder als gastblogger op deze site geschreven. Dit onderwerp zal natuurlijk af en toe wel aan bod komen, maar verder ook huishouden, (geloofs-)opvoeding, recepten, leuke ideetjes en allerlei dingen die bij mijn leven van alle dag horen. 

Ik heb de naam 'uit liefde' gekozen en dat niet zonder reden. 


...uit liefde voor Leon en Sam probeer ik het huishouden op rolletjes te houden. Ik voel het als mijn taak om ons huis als een thuis te maken voor mijn man en pleegzoon. We houden allemaal van een schoon en opgeruimd huis, waarin we fijn kunnen leven. Dus geen perfect huis, maar een huis waarin wij ons thuis voelen. 

...uit liefde hebben we destijds gekozen om een pleegkind in huis te nemen. Ik moet zeggen dat de liefde alleen maar vermenigvuldigd. Wat geweldig om pleegouders te zijn! Ook als pleegkinderen niet alleen maar vreugde meebrengen, maar ook zorgen. 


...uit liefde voor iedereen om me heen probeer ik me in te zetten voor een ander. Al moet ik zeggen dat ik het soms erg moeilijk vind om op iets of iemand af te stappen. Maar zie dit blog ook maar als een stukje liefde van mijn kant. Ik heb er erg over getwijfeld of ik wel of geen blog moest beginnen. Maar het feit dat ik zoveel aan blogs van anderen heb (gehad) heeft de doorslag gegeven. Het is niet de bedoeling dat de schijnwerpers in de blogartikelen op mij staan gericht. En het is ook niet de bedoeling dat je mij als voorbeeld gaat nemen of mij als perfect gaat zien. Haal je voordeel uit alle stukjes die ik schrijf. Aanvullingen zijn van harte welkom in de reacties. Mijn wens is dat mijn schrijfsels jou als vrouw en/of moeder mogen inspireren en helpen. 


Mijn streven is om twee keer per week (dinsdag en vrijdag) een blogartikel te plaatsen. Tegelijkertijd is bloggen een hobby en wil ik dat ook zo houden. Mocht het even stil zijn op mijn blog, maak je geen zorgen want dan ontbreekt het mij waarschijnlijk aan tijd of inspiratie. 


Voel je welkom op mijn blog! 

Rianne
uitliefde.rianne {apenstaartje}gmail.com

2 opmerkingen: