dinsdag 9 oktober 2018

Van de boekenplank (5): Davids belofte

Concentratieprobleem alom. Zelfs boeken lezen is een opgave voor mij, terwijl ik voorheen elke week wel een boek las. Ongelooflijk hoe zo'n mini-mensje je leven kan beïnvloeden. 

In de bibliotheek zag ik het boek 'Davids belofte' van Sandi Rog staan en het leek me interessant. Combi geschiedenis en romantiek vind ik heerlijk. En dat leek dit boek te zijn. Schrijver was me totaal onbekend, maar ik wou het boek een kans geven. 


Wat een fijn boek om te lezen! Ik las het dit keer niet in een avondje uit, maar heb er wel langer over gedaan dan anders. Het bleef boeien, dus iedere keer als ik even uit zat te puffen pakte ik naar het boek en las weer een hoofdstuk verder. Helemaal enthousiast, wil ik het graag met jullie delen. Ik beloof dat ik niet te veel ga vertellen over het boek, zodat het leuk blijft om het boek te lezen. 

Het boek speelt zich af in de tijd van de eerste christenen, de tijd van de brief aan de Romeinen. Davids ouders worden opgepakt omdat ze christenen zijn. En David komt terecht in de handen van een slavenkoopman. Hij wordt de slaaf van een vooraanstaand persoon in een grote villa. Ontmoet daar de kleindochter van zijn meester. Terwijl ze beiden nog heel jong zijn hebben ze een klik. David ziet hoe Alethea lijdt onder de harde hand van haar opa en probeert haar, met gevaar voor eigen leven, te beschermen. 

Uiteindelijk loopt het boek toch net iets anders af dan ik had verwacht. En die boeken met zo'n einde krijgen van mij altijd een paar punten extra. 

Het hele mooie aan dit boek is dat door het hele boek heen de liefde van God verweven is. Ondanks dat David zo geleden heeft als christen blijft hij vasthouden aan God. Doordat hij een lichtend licht is mag hij anderen bij Christus brengen. Maar ook het vechten tegen de zonden wordt eerlijk beschreven. 

Dit boek was een ware verrassing voor mij. Ik zou zeggen...laat je verrassen! Trouwens een paperback van dit boek kost bij bol.com maar €6,95. 

Omdat de schrijfster mij totaal onbekend was heb ik even gegoogled. Ze heeft namelijk wel meer boeken geschreven, maar die zijn in het Engels. Dit boek is het enige boek van haar wat vertaald is naar het Nederlands. En ik hoop dat er in de toekomst nog meer boeken van haar vertaald worden. Engels lezen is namelijk voor mij niet zo ontspannend. Hieronder een filmpje over Sandi Rog en haar boek Davids belofte.  (half Nederlands/half Engels)Kende jij dit boek al? En zo ja, ik ben benieuwd wat je ervan vond, laat het me weten hieronder in een reactie. 

2 opmerkingen: