vrijdag 1 juni 2018

Mandarijnentiramisu

Wij eten niet heel vaak toetjes, maar als we het doen, doen we het goed! Bijvoorbeeld met deze lekkere mandarijnentiramisu. Hiervan kunnen de kinderen lekker mee smullen. En het is bovendien super makkelijk te maken. 


Ingrediƫnten:
- bakje mascarpone (250 gram)
- pakje slagroom (200 ml)
- 50 gram suiker
- 2 blikjes mandarijnen
- pak lange vingers


Werkwijze:
1. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het siroop op in een diep bord. 
2. Klop de slagroom bijna stijf. 
3. Klop in een andere kom de mascarpone, suiker en 3 eetlepels mandarijnensiroop kort door elkaar. 
4. Spatel de slagroom door het mascarpone-mengsel. 
5. Verdeel de helft van het mascarpone/slagroom-mengsel over een schaal (ik gebruikte een ovenschaal). 
6. Leg daarover een laagje mandarijntjes , druk ze iets in het mascarpone/slagroom-mengsel.
7. Doop de lange vingers in de mandarijnensiroop en verdeel ze over de mandarijntjes. 
8. Verdeel daarover de rest van het mascarpone/slagroom-mengsel. 
9. En verdeel ten slotte de rest van de mandarijntjes. 
10. Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten