vrijdag 12 juli 2019

Van de boekenplank (7): Vers van het land

Hou je van koken? Hou je van moestuinieren? Hier een ontzettend leuk boek voor jou!

Ik heb heel wat romans gelezen over de Amish en vind hun levensstyle heel erg interessant. Ik verbaas me altijd over de hoeveelheid uitgebreide maaltijden die er in zo'n boek geschreven worden. Als vrouw is daar één van je dagelijkse hoofdtaken toch wel koken en bakken, of je dat nou leuk vind of niet. Heel interessant vind ik ook het doe-het-zelf-gehalte en het samenwerken binnen de gemeenschap. Ik denk dat zo'n manier van leven mij best zou passen ;)

Pas was ik op zoek naar recepten van de Amish. Toen stuitte ik op dit boek. Onze bibliotheek had het staan. Toen ik het in mijn handen had werd ik heel enthousiast. 



Dit boek bevat namelijk tips voor moestuinieren, natuurlijke geneesmiddelen en heel erg veel recepten en manieren van inmaken (preserveren) van je moestuin-oogst. 
Alle tips, adviezen en recepten komen van de Amish zelf. Via 'The Budget' is er een oproep uitgegaan om ze in te sturen. Het boek is samengesteld door Wanda E. Brunstetter. 

Bij tips voor moestuinieren moet je vooral denken aan middeltjes om luizen weg te houden van je planten of om zelf kunstmest samen te stellen. 
Bij de natuurlijke geneesmiddelen heb ik wel moeten glimlachen. Bij keelpijn was ik nog niet van plan om met een sjaal met rode bieten om mijn nek te lopen :)
De recepten zijn echt talrijk. Helaas ontbrak me de tijd om uitgebreid de recepten te proberen. De recepten die ik geprobeerd heb waren echt geslaagd. Wat me wel opviel is dat de recepten vooral voor grote hoeveelheden bedoeld zijn. Maar ook de ingrediënten vond ik soms bijzonder. Het is daar heel normaal om een blik romige kippensoep door je gerecht te doen. Dus soms valt het zelf-maak-gehalte een beetje tegen. 
Het hoofdstuk inmaken vond ik echt interessant. Maar wederom waren het hele grote hoeveelheden. Liters soep en flessen vruchtensap. 

Het boek zit heel mooi in elkaar. Hele mooie en vooral kleurrijke foto's. Zomaar een aantal bladzijdes:




Je kunt hier ook het inkijkexemplaar bekijken. 
Ik zou heel graag dit boek zelf in mijn kast hebben staan, hij komt zeker op mijn verlanglijstje te staan. De prijs vind ik verbazingwekkend (€12,50) voor zo'n kookboek met zoveel recepten. 


Benieuwd naar meer recepten van de Amish? Eerder schreef ik hier ook over een ander kookboek met Amish recepten. 
Hier schreef ik over Lynette Yoder die een Amish-afkomst is en regelmatig (Amish) recepten deelt in haar vlogs (bijvoorbeeld deze). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten