vrijdag 26 juli 2019

Familystream

Zoals je in je in mijn vorig blogartikel hebt kunnen lezen ben ik een beetje op zoek hoe ik Sam kan vermaken in de laatste tijd thuis voordat hij aan zijn basisschoolperiode begint. Ik wil namelijk dat het voor ons allemaal een fijne tijd word. Want kleine jongetjes worden zomaar groot!

Maar ik kwam pas een geweldig leuk (en gratis) idee tegen waarmee ik Sam 30 dagen kan vermaken. Sam zelf is ook fan. 

Via een advertentie kwam ik bij Familystream terecht. Dit is een site waar heeeeel veel CD's (klassieke en reformatorische muziek, maar ook vertelcd's) online staan. Door een abonnement te nemen kun je deze beluisteren. Ik was erg benieuwd, dus nam een 30 dagen proefabonnement. Dat is dus, op 2 weken na, een zomervakantie lang. 


Je kunt de muziek via Sonos, tablet, computer of telefoon beluisteren. Het is ook mogelijk offline luisteren (ideaal voor onderweg). De muziekcollectie is enorm. Je kunt makkelijk door de collectie bladeren doordat de cd's netjes gerangschikt staan op categorie. Denk aan: instrumentaal, kinderkoor- en liederen, Pasen, vertellingen etc. Ook kun je je eigen afspeellijst maken. 

Wij gebruiken ons proefabonnement vooral voor de vertelcd's voor Sam. Zoals ik al eerder schreef is Sam daar dol op. Maar ook kinderliedjes vind hij erg leuk.  De luistercd's zijn vooral voor kinderen van basisschool leeftijd. Voor Sam is het niveau soms net wat te hoog. Voor peuters is het even zoeken. Maar de bijvoorbeeld de cd Peuterpret vind hij geweldig leuk. Qua vertelcd's staat er bijvoorbeeld Kijk en Luister op en wat delen van Peter (ik schreef er hier ook al over). Heel fijn is dat het een reformatorische collectie is, zodat ik niet iedere cd hoef te screenen. 

Zelf maak ik er ook wel gebruik van. 's Avonds in alle rust even een rustig pianomuziekje is heerlijk. 

Tot nu toe hebben we al zoveel plezier gehad van ons proefabonnement dat ik hem misschien wel ga verlengen. Nog eens even aan zien of het 'nieuwtje' er straks niet van af is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten